Зидане

Примерни цени за зидане на тераси

Зидането на тераси най често се прави за да се увеличи площта на кухнята. Повечето случай при старото строителство, най вече на панелните жилища, кухните са много малки.

Зидането на тераси със стандартни размери до 3.50 м дължина и 1.20 м ширина ще струва както следва:

Ремонт на кухня в кв. Изток

Ремонт на кухня с изкъртване на преградни стени и обединяване на балкона с кухнята. Изграждане на предстенна обшивка с гипсокартон. Обличане на трегер и монтаж на лунички. Изместване на ВиК инсталация. Обръщане на прозорец. Шпакловка и нова ел-инсталация. Лепене на плочки.

Облицовките в интериора

Бояджийски ефекти и шпакловки омръзнаха. В търсене на индивидуалност проектантите използват стандартни материали по необичаен начин. Използват вътрешни облицовки, които сме свикнали да виждаме като външни, камък, гранитогрес, видима тухла, дървени ламперии,текстил, кожа, релефни елементи, прорязани с лазер ажурни стоманени пана.

Строителство с YTONG - рационалното решение

YTONG e универсален строителен материал за фасадни и вътрешни стени на сгради. Осигурява перфектна топлоизолация, екологично чист, дълготраен, пожароустойчив, подобрява земетръсното осигуряване на сградите.

Зидане на тераси и балкони

Зидането на тераси и балкони извършвайте с тухли Итонг минимум 10 см.

Разминавайте редовете с половин тухла и винаги ги засичайте с другите стени. Така ще имате по-голяма здравина, термо и звукоизолация.

Зидария с тухли Итонг

При зидане с тухли Итонг на тераси и вътрешни стени, шпакловката с рабица е задължителна. В противен случай шансът да напука е огромен.