Особености в сухото строителство - окачени тавани, предстенни обшивки, преградни стени и растарни тавани

СУХО СТРОИТЕЛСТВО - ОКАЧЕНИ ТАВАНИ от гипсокартон решава проблемите на акустика, звукоизолация, топлоизолация и пожароустойчивост. Готовата повърхност може да се боядисва, да се лепят плочки и тапети, да се поставя "венецианска мазилка",декоративна мазилка, италиански декоративни бои и мазилки.

ПРЕГРАДНИ СТЕНИ ОТ ГИПСОКАРТОН с минерална вата с обща дебелина от 100 мм отговарят на изискванията според Наредбата за звукоизолация и пожароустойчивост. Интериорни преградни стени с отвори с различни форми, скрито осветление могат да бъдат направени единствено с гипсокартон и след това да бъдат обработени с "декоративна мазилка".

ПО ОТНОШЕНИЕ НА СЕИЗМИЧНАТА УСТОЙЧИВОСТ НА СГРАДИТЕ - няма нищо по благоприятно от ниски натоварвания, особено в горните етажни нива, както и елиминиране на предаването на вертикални и хоризонтални натоварвания върху преградните конструкции.

Това е абсолютно сигурно поради монтажните детайли и връзките на окачени тавани с гипсокартон, също така и с растарни тавани и други елементи.

При ремонт на стари сгради с дървен гредоред или метални конструкции, чрез прилагането на сухо строителство - ОКАЧЕНИ ТАВАНИ и стени от ГИПСОКАРТОН както и опънати тавани, се елиминират нежелателни мокри процеси, а с това и допълнителното натоварване върху конструкцията е безопасно и незначително. Единствената алтернатива за ремонт на КАРАТАВАН е Гипсокартон.

При ново строителство и залагане на системите за сухо строителство с монтаж на гипсокартон при носещите преградни стени, предстенните обшивки и окачените тавани, поради десеторно по-ниското си собствено тегло в сравнение с керамичните преградни зидове, задължително шпакловани и измазани се постига по малкото изразходване на армировка и бетон.