Електроинсталации

Монтаж на електрически инсталации

Строителни ремонти «Жоро Исаев» извършва ремонт и изграждане на нови електроинсталации във връзка с извършвани строителни ремонти, реновиране на отделни стаи или цялостни основни ремонти на апартаменти, офиси и други помещения.

Много често при извършване на ремонт ние правим частична или пълна подмяна на съществуваща електрическа инсталация, прокарване на кабели, монтаж на разпределителни кутии и електрически табла, електрически ключове, осветителни тела и контакти.

Независимо дали правим частичен ремонт или цялостна направа на нова електроинсталация, тя задължително отговаря на всички изисквания за надеждност и безопасност, защото от неправилно електрифициран апартамент може да започне пожар, който да обхване жилището, офиса или цялата сграда.

При прекарване на кабелите за електрическа инсталация се спазват задължителни отстоянията на инсталацията от тавана, пода, врати и прозорци. Гофрираните тръби за кабели се монтират хоризонтално и вертикално. Избягва се наклонено монтиране. Погрешно е кабелите да се монтират чрез открит монтаж в стените или мазилката.

Кабелите се изтеглят от и до разпределителните кутии, а електрическите връзки се правят в кутиите като свързването на проводниците става чрез кабелни накрайници с цел предпазване от искрене и възможност за пожар.

Електрическата инсталация е първото, което идва на ум когато става дума за електричество и ремонти, но изграждането на електроинсталации е много широка по обхват дейност, която включва цялостно окабеляване, включващо и кабели за телевизия, телефонни кабели, окабеляване за алармени, охранителни, пожароизвестителни и противопожарни системи, а в съвременните домове и офиси често при ремонта трябва да се изгради и окабеляване за Интернет и компютърна мрежа.

Окабеляването трябва да се предвиди и планира още в началния етап на ремонта. Пропуски или грешки в този етап водят до скъпи и ненужни повторни ремонти на вече завършени ремонтни дейности или дългогодишни неудобства при бъдещото ползване на обекта.

Правилното планиране на изграждането или ремонта на електрическите инсталации в обекта е гаранция за качество, икономична цена за ремонта, дълготрайност на инвестицията в имота и комфорт за дълги години.

Цени за електроинсталации

 

УСЛУГА

ТРУД

1.

Монтаж на лунички (1)

10.00 лв.

2.

Монтаж на ключ

3.00 лв.

3.

Монтаж на контакт

3.50 лв.

4.

Направа на извод за осветление, контакт, ключ

12.00 лв.

5.

Дупчене и монтаж на конзолата в тухла

7.00 лв.

6.

Дупчене и монтаж на конзолата в бетон

11.00 лв.

7.

Превързване на разклонителна

18.00 лв.

8.

Монтаж на ел. табло

35.00 лв.

9.

Монтаж предпазител в ел. табло

15.00 лв.

1) Монтажът на лунички включва: полагане на ел-инсталация - окабеляване, позициониране, разпробиване на отвори за осветителни тела и монтаж на осветителни тела.

Цените за материалите включва пазаруване, доставка до зградата се заплаща допълнително. Качване се заплаща според етажа и мястото на стоваране.

БЕЗПЛАТЕН ОГЛЕД.

БЕЗПЛАТНО СЪСТАВЯНЕ НА ЦЯЛОСТНА ОФЕРТА ЗА РЕМОНТА

Бележки:

Когато купувате ключове, лунички и контакти вземете утвърдени марки – ШНАЙДЕР, ФИЛИПС, СИМЕНС или български, но не купувайте китайски или турски материали.