Нови шпакловки и фугопълнители Sheetrock

Sheetrock™ Finitura

Sheetrock™ Finitura

Готова шпакловка за цялостно шпакловане на гипсови стени и гипсокартон

Тази шпакловка е подходяща за ръчно или машинно цялостно шпакловане на гипсокартон или стени с гипсова мазилка. Изключително гладка и бяла с много ниска абсорбция. За постигане на идеално гладка повърхност.

Материалът Finitura представлява готовa за употреба смес с гъста кремообразна консистенция и с изключително бял цвят. Основното му предназначение е за цялостна шпакловка на стени -изработени от гипсова мазилка или гипсокартон. Цялостната шпакловка с Шийтрок Финитура (Sheetrock Finitura) ще заглади и изравни неравностите и повърхностни дефекти, които обикновено стават видими едва след боядисването. Това най-лесно се забелязва при стени със силно странично осветление и бои с гланцова повърхност.

Продуктът е само за интериорно приложение. Sheetrock Finitura може да се нанася както ръчно с инструменти за шпакловане, така и машинно, посредством машини за безвъздушно нанасяне. Sheetrock Finitura се продава в разфасовки от 25 кг.

Както всички продукти с марката Sheetrock и „синия капак” е разработен на основата на винил и други подходящи за сухо строителство материали, предлага се в кремообразен, готов за полагане вид и е изключително удобен за употреба.

Използването на Sheetrock™ Finitura Ви осигурява:

  • Перфектно гладка повърхност
  • Ниска абсорбция на боя
  • По-ниски разходи

Sheetrock Lightweight Plus 3

Sheetrock Lightweight Plus 3

Макар Sheetrock Lightweight Plus 3 да се води официално фугопълнител, той успешно може да се използва за цялостна шпакловка, тъй като е лесен за нанасяне, икономичен е и стените третирани с него стават идеално гладки.

Това, което различава олекотения фугопълнител Sheetrock от останалите е, че масата му е с около 35% по - лека от останалите видове шпакловки, което е голямо улеснение за майсторите, тъй като се намалява чувствително натоварването по време на работа.

Уникалното при този вид фугопълнител е, че при работа с него не се налага полагане на 3 слоя, тъй като той притежава доста по слабо свиване при полагане.

Sheetrock Lightweight Plus 3 може да се нанася както ръчно, така и машинно, като останалото неизползвано количество може да се съхранява няколко месеца без да се нарушат техническите му характеристики.

Прилага се както за попълване на фуги, така и за цялостна шпакловка на различни строителни основни като гипсокартон, бетон и други.

Добре е да знаете, че при полагането на слой от фугопълнителя всяка една ръка (слой от материала) трябва да бъде с дебелина не повече от 3 мм. и всеки следващ слой се нанася след пълното изсъхване на предходния. След нанасяне и пълното изсъхване на слоевете се препоръчва да се шлайфа, като шкурката, която се използва е добре да не е по - груба от 150 или влажна гъба (ако слоя не е изсъхнал напълно).

Препоръчителни разходни норми:

Цялостна шпакловка гипсокартон - 0,500 кг / 1,5 мм на слой
Фугиране на гипсокартон - 0,300 кг / 3 ръце на фугата
Цялостна шпакловка мазилка - 1,00 кг / 1,5 мм на слой

Универсален фугопълнител Sheetrock™ All purpose

Sheetrock All purpose

Фугопълнителят за универсална употреба Sheetrock All Purpose е подходящ за разнообразни приложения:

  • Затваряне на фуги с армираща лента
  • Шпакловки – първа, втора и трета ръка
  • Запечатване повърхността на гипсовите плочи.

Предлага се в разфасовки от 28, 20, 5, 4 и 1 кг.

Подходящ е за ръчно или машинно запълване на фуги на гипсокартон и за цялостна шпакловка.

Шийтрок All Purpose представлява готова за употреба смес с гъста кремообразна консистенция.

Цялостната шпакловка с Шийтрок All Purpose ще изравни и заглади и малките неравности или повърхностни дефекти, които обикновено стават видими след боядисването.

Това лесно се забелязва при стени със странично осветление и бои с гланцова повърхност.

USG (United States Gypsum)

USG - Лого

Шпакловките и фугопълнители Sheetrock са продукти на американската компания USG (United States Gypsum).

USG е водещ световен производител на гипскартон, продукти
за обработката му, фугопълнители и голяма номенклатура строителни материали.

Фирмата е създадена през 1902 г., има над 100 годишна история, присъства в 249 точки в целия свят и е един от най-големите производители на строителни материали за интериора в света. Главният офис се намира в Чикаго, САЩ.

Корпорацията също така е и глобален лидер в производството на системата за окачени тавани - DONN, както и на акустични пана и специални тавани.