Основен ремонт на тристаен апартамент в Младост 2

Представяме направен от нас основен ремонт на тристаен апартамент в София, ж.к. Младост 2, завършен през ноември 2019 г.

При ремонта на апартамента бе изградена изцяло нова ел. инсталация за всички помещения, както и нова ВиК инсталация в кухнята и банята. В банята залепихме плочки от фаянс на стените и теракота на пода.

Интересно при този ремонт е, че кухнята се измести в хола и стана дневна и бе усвоена терасата към хола за увеличаване на броя на стаите в апартамента.

Бившата кухня преобразувахме като спалня за гости. Така на практика тристайният апартамент бе преобразуван в четиристаен със създаване на още една спалня.

Всички тавани са от гипсокартон и изолация от каменна вата 50 кг на м3. Стените са на предстенна обшивка от гипсокартон, външните стени също с изолирани каменна вата.

Каменна вата ROCKWOOL

Използвахме каменна вата ROCKWOOL. Тя е отлично средство за топлоизолация и шумоизолация, чието допълнително предимство е пожароизолация. Каменната вата издържа при пожар на температури до 1200 градуса C°.

В детската стая и стаята за гости има скрито осветление от гипсокартон с едно чело, насочени към стените на помещенията.

В спалнята инсталирахме скрито осветление от гипсокартон с две чела, което е разположено по средата на тавана.

В хола изградихме скрито осветление от гипсокартон с едно чело – над зоната с мека мебел. В тази зона има и фигури от гипсокартон на тавана.

Зоните в дневната за трапезарията и за кухнята бяха отделени визуално с куфари от гипсокартон.

Трегерът към терасата също е от гипсокартон, терасата беше зидана с ИТОНГ 10 см.

Всички прозорци и вратите на банята и тоалетната бяха обърнати с гипсокартон.

На целия апартамент бе направена фина шпакловала с ШИТРОК две ръце и машинно шлайфане.

Всички стени и тавани са грундирани с грунд на ЕКОМАТ.