Най-добрите декоративни мазилки за стени и тавани

При избор на декоративна мазилка, за разлика от избор на боя или латекс, е необходимо да се вложат повече усилия за подходящо съчетаване на елементите на интериора.

Декоративните мазилки се различават, както по релеф и цвят, също така и в стилово отношение. Използването на декоративни бои и мазилки следва разнообразието във вкусове и изисквания на клиентите относно интериорните решения.

Комбинацията на натурални продукти и специфична техника на декоратора дава уникална визия на декоративните мазилки.

Имате избор между декоративни мазилки с рустикална (традиционна селска) визия, а също така и декоративни мазилки с модерен външен вид.

Поради сложността на технологията предлагаме декоративни мазилки заедно със строителното им изпълнение. Специалистите, ангажирани с изпълнение на декоративни мазилки, са специално обучени за този вид интериорно строителство - само по този начин може да се гарантира успешен и ефектен краен резултат.

Благодарение на декоративните мазилки се разкриват нови интериорни дизайни. Мазилките пресъздават атмосферата на различни епохи и стилове, като подчертават неповторимо усещане.

За полагане на декоративните мазилки е необходима предварителна подготовка на повърхностите с фина шпакловка.

Специалистите съветват за коридори да се избере високо устойчива мазилка с пясъчен ефект. Тя трудно може да бъдат наранена, освен това може да се мие.

За стълбища във вила или къща са подходящи по-грубите мазилки с релеф. Те се постигат с груба шпакловка, след което се нанася боя. Така може да се избегне фината шпакловка.

Според специалистите, най-подходящи за спалня са износоустойчиви мазилки, тъй като тези повърхности не се нуждаят от непрекъснато почистване. Има и такива с ефект на плат, които създават уют. Това покритие се постига като първият слой се нанесе вертикално, а вторият хоризонтално.

Особено актуални са и лъскавите покрития с вид на мрамор. Тук най-често предпочитани са графитните цветни тонове.

Мазилките, за разлика от боите, трябва да се нанасят от обучени и опитни специалисти. Ако решите сами да се заеме с такава мазилка, трябва да знаете, че преди нанасянето, стените се обработват със специален грунд.

Колкото по-гладка е стената, толкова по малка е разходната норма на декоративните мазилки и съответно плащате по-ниска цена за материали.

Декоративните мазилки се почистват лесно. Почистването се извършва с четка или мека гъба.

Декоративни мазилки могат да бъдат полагани върху различни нестандартни повърхности като дърво, стъкло, леки сплави, метал, PVC и други. Избледняване на цвета не се получава, но при нараняване повечето са трудни за поправяне.

Вие имате избор между различни видове декоративни мазилки:

  • Силиконови мазилки
  • Нанопор мазилки
  • Гранопор мазилки
  • Благородни мазилки
  • Варо-циментови машинни мазилки за вътрешно и външно приложение
  • Благородни мазилки
  • Декоративна мазилка със сатенен ефект
  • Перлена декоративна мазилка
  • Венецианска мазилка

За повече информация, безплатен оглед на място и изчерпателни консултации, не се колебайте да се обадите на тел.: 0898 572 945.