Съвети за лепене на стиропорени корнизи

Често получаваме погрешни запитвания от клиенти за лепене на стиропорени корнизи във вече боядисани помещения.

Това е скъпо струваща грешка, която трябва да се избегне с правилно планиране на последователните дейности в строителния ремонт.

Защото като залепим стиропорения корниз той трябва да се фугира, боядиса и това налага повторно боядисване на помещението – за да се избегнат зацапвания по тавана и стените, да се скрият фугите и избегнат разлики в цвета на корниза, тавана и стените.

Как да лепим правилно стиропорени корнизи?

Преди залепване на стиропорен корниз повърхността, върху която ще се монтира корниза, трябва да се шпаклова, изшлайфа и грундира.

Лепило за стиропорени корнизи Decofit

Лепило за стиропорени корнизи DecofitСлед това се поставя лепило по ръбовете от двете страни на корниза.

Стиропорените корнизи се лепят със специално лепило за стиропор, в тубичка за силикон.

Между корнизите, в местата на снаждане също се слага лепило.

След изсъхване на лепилото корнизите се фугират с акрилен силикон - без тази операция корнизът би изглеждал като изкуствена, фалшива апликация. След фугиране и след това боядисване, корнизът се превръща в естествена, красива част от тавана.

За по-красив външен вид снадките между корнизите може да се шпакловат с фина шпакловка Шитрок на Кнауф и след пълно съхнене се шлайфа с шкурка номер 180.

Едва след като се завършат всички тези операции се боядисват тавана, корнизите, стените, лепят се тапети или се нанасят декоративни мазилки.

Това е правилният ред за извършване на строителен ремонт с лепене на стиропорени корнизи за да получите красив и ефектен външен вид на тавани и стени в ремонтираните помещения.

Всичко това обяснява защо е неправилно да планирате лепене на стиропорени корнизи във вече боядисани помещения.